Hoppa till huvudinnehåll

Din story

Har du blivit felaktigt uppsagd? Har din arbetsgivare inte betalat ut din lön? Upplever du diskriminering på jobbet? Oavsett om du är arbetsgivare eller arbetstagare kan du uppleva situationer eller tvister i arbetssammanhang som måste lösas rättsligt.

Mitt namn är Torbjörn Olsson, jag driver Advokatfirman Torbjörn Olsson och har under flera år specialiserat mig inom rättsområdet arbetsrätt.

Som specialist inom arbetsrätt har jag hjälpt arbetstagare att ta itu med olika komplexa problem och utmaningar. Det kan handla om frågor som rör allt från semestertid och skadestånd till sjukfrånvaro och kollektivavtal. En av de vanligaste situationerna jag möter är när arbetstagare blir felaktigt uppsagda. Det kan vara en skrämmande och förödmjukande upplevelse att förlora sitt jobb på ett orättvist sätt. Dessutom kan det få stora konsekvenser som påverkar andra delar av vardagen – till exempel äktenskapet, uppehållstillståndet eller banklånet.  Genom att använda mina kunskaper och erfarenheter inom arbetsrätten arbetar jag för att säkerställa att mina klienter får den rättvisa och ersättning de förtjänar.

Utöver felaktiga uppsägningar hjälper jag också arbetstagare som står inför utmaningar som exempelvis obetalda löner och diskriminering på arbetsplatsen. Diskriminering kan ta många former, inklusive kön, ålder, etnicitet eller funktionsnedsättning. Det kan även vara fråga om mobbning där du som arbetstagare förväntas avsluta din anställning. Man kanske inte vågar eller vet hur man ifrågasätter sin arbetsgivare när man upplever att man behandlas orättvist. Mitt mål är att stötta mina klienter genom att bygga starka fall och agera som deras röst i såväl förhandlingar som i rättssalen.

Tidsfrister inom arbetsrätten

Inom arbetsrätten gäller strikta tidsfrister som kräver snabb handling. Om du anser att du har blivit felaktigt uppsagd har du endast två veckor att ogiltigförklara uppsägningen. Om du meddelar arbetsgivaren inom denna tidsram har du sedan ytterligare två veckor på dig att lämna in en stämningsansökan.

Det är därför avgörande att du fattar ett beslut snabbt och förbereder dig inför den kommande rättsliga processen om du anser att du har blivit felaktigt avskedad. Med min omfattande erfarenhet inom dessa tidspressade situationer kan jag hjälpa dig att tillvarata dina rättigheter. Genom att kontakta mig får du en unik tillgång till en advokat som är erfaren och specialiserad inom arbetsrätt. Tillsammans kan vi hitta en strategi för att nå det bästa möjliga utfallet för ditt arbetsrättsliga ärende.

För företagare

För arbetsgivarens del erbjuder jag hjälp och vägledning inom arbetsrättsliga frågor som kan bidra till såväl affärsnytta som en förbättrad medarbetarkultur. Som företagare kan det vara svårt att veta hur man gör rätt gentemot sina anställda. Arbetsrätten är ett komplext område som kräver tid, kunskap och att man håller sig ajour. Med min kompetens inom detta rättsområde kan jag hitta strategier som hjälper både företaget och dess anställda att undvika rättsliga fallgropar. Exempel på sådant som jag hjälper arbetsgivare med är att granska befintliga ramavtal och kontrakt, utbilda företagare om vad systematiskt arbetsmiljöarbete och god sed på arbetsmarknaden innebär och ge förslag på rutiner som är i linje med lagar och regelverk.

Oavsett om du är arbetstagare eller arbetsgivare är du varmt välkommen att kontakta mig och berätta om ditt ärende. Du finner mina kontaktuppgifter här i min Justly-profil genom att klicka på “kontakta mig”.

Utbildning och bakgrund:

  • Jur. kand. Stockholms universitet 2011, har även läst Företagsekonomi på Stockholms universitet samt Arbetsmiljörätt vid Örebro universitet.

  • Arbetade på Öhrfeldt Juridik 2010, Arbetsrättsbyrån i Stockholm AB 2011 – 2015 och Advokatfirman W&Ö HB 2015 – 2022.

  • Medlem i Arbetsrättsliga Föreningen.

Verksamhetsområden:

Arbetsrättsadvokat Torbjörn Olsson är verksam inom alla delar av arbetsrätten. Kontakta Torbjörn om du behöver hjälp med:

  • Uppsägnings och avskedsärenden
  • Anställningsavtal
  • Krav på lön och semesterersättning
  • Diskriminerings och föräldraledighetsärenden
  • Omorganisation och arbetsbrist
  • Arbetsmiljöfrågor och rehabilitering
  • Företagshemligheter och upphovsrättsliga frågor
  • Konkurrens och icke värvningsklausuler
  • Visselblåsning